Pokoli chilis csirke

Aki szereti az extra erőset, az mindenképp próbálja ki! 🙂 

Hozzávalók:

1/2 kg csirkemell kockákra vágva
4 ek étkezési keményítő
2 ek szójaszósz
1 tk só
1 tojás
1/2 tk kínai ötfűszer
pici olaj
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
10 db pici chili paprika
1 tk reszelt gyömbér
1 nagy fej vöröshagyma
1 tk szechuan bors
+
szószhoz:
1 ek szójaszósz
1,5 ek almaecet
1,5 ek cukor
1 tk chili szósz (ízlés szerint lehet több is)
1 dl víz
1 ek étkezési keményítő
1 tk piros paprika
tetejére:
1/2 tk chili pehely
esetleg újhagyma apró csíkokra vágva

A páchoz összekeverjük az étkezési keményítőt, szójaszószt, tojást, sót, kínai ötfűszert. A darabolt csirkemellre öntjük és állni hagyjuk benne kb fél órát. Akár előző nap is bepácolhatjuk.
Egy nagy wok-ban vagy mély serpenyőben egy pici olajon átsütjük a csirkemellet. Ne szárítsuk ki, belül még puha legyen. Kiszedjük egy tányérra.

A megmaradt olajon kb fél-1 percig sütjük a chili paprikákat, gyömbért, fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a vöröshagymát is és roppanósra sütjük. Visszatesszük bele az elősütött csirkemellet és megszórjuk szechuan borssal.

Elkészítjük a szószt. A hozzávalókat csomómentesre keverjük és a serpenyőben lévő húsra öntjük. Addig forraljuk és kevergetjük, míg besűrűsödik.

Rizstésztával vagy rizzsel tálaljuk. Tálaláskor megszórhatjuk friss újhagymával és chili pehellyel.

No Comments

Leave a Reply