Rólam

IMG_21861

A blog 2012-ben indult azért, mert több ismerős és családtag is kérte, hogy osszam meg a receptjeim, ötleteim velük. Mivel nehézkes volt közösségi oldalakon vagy emailben küldözgetni az érdeklődőknek egyenként a recepteket, ezért úgy döntöttem, hogy ezután blogba foglalom őket.

“Cooking requires confident guesswork and improvisation– experimentation and substitution, dealing with failure and uncertainty in a creative way”

Paul Theroux

Azért bevallom nekem is könnyebb egy-egy kedvenc receptet előkeresni így, hogy itt összeszedtem őket. Nem kell a régi papírfecnik, bookmarkok és szakácskönyvek tengerében elvesznem. 🙂 Egyszerű, szokványos ételeket nem igazán tervezek feltenni. Bár imádom a pörköltet, pacalt, halászlét (kedvenc) és húslevest, ezek elkészítése szerintem nem túl bonyolult. Inkább érdekes, kreatív, külföldi ételeket vagy saját recepteket láthattok itt.

Mindig is érdekeltek a kreatív dolgok, 5 év webdesigneri munka után jelenleg UI designerként dolgozom, alkalmazásokat tervezek érintőképernyős eszközökre. Egyébként programtervező matematikus végzettségem van, de mindig jobban szerettem a kreatív munkát – úgy érzem ez kikapcsol -, így emellett maradtam. Mindenféle kreatív dologba szívesen belekezdek, a lakásba is sokszor készítek magam dekorációkat, barkácsolok és amit magam is el tudok készíteni, arra nem szeretek költeni. Szerencsére ezt nem érzem kényszernek, hanem le is köt.

2013 végén kaptam egy varrógépet, így belefogtam a varrásba is. Az első néhány alkalommal babáknak való dolgokat varrtam, de később talán ruhák szabásmintáit is fel fogom tenni. Ehhez azonban nekem is tanulnom kell még…ennek érdekében elkezdtem egy divattervező tanfolyamot.

2014-ben úgy döntöttem elkezdek baba-mama recepteket is írni. Sima babaételeket nem bonyolult összedobni…viszont jól jöhet ha nem kell kétfélét főzni, hanem egyszerre el tudjuk készíteni a saját ebédünket és a babáét.

Természetesen nem vagyok profi sem a főzés, sem a barkácsolás, sem a varrás területén. Aki profi szakember leírásaira vár, az rossz helyen jár. Viszont aki kezdő, de kreatívan és egyben egyszerűen szeretné feldobni egy kicsit a hétköznapjait, ételeit, otthonát, annak itt a helye! 🙂

Várom a hozzászólásaitokat a posztokhoz és ha valaki maga is elkészítette valamelyiket, nyugodtan küldjön képet arról, hogyan sikerült. Szívesen kiteszem azt is.

Gyöngy

 

 

2 hozzászólás

  • Balázsik Gábor on 2012-09-16

    Tetszik az oldalad és a szöveged. Csak így tovább!

    • gyongy on 2012-09-17

      Köszönöm szépen! 🙂

Leave a Reply