Sajtchips

Sós sütikhez, krémekhez vagy dekorációnak használható. Én hústortát díszítettem vele.

Hozzávalók (kb 1 tepsinyihez):

10 dkg sajt
1 ek vaj

A sajtot lereszeljük. Egy edényben nagyon alacsony hőfokon melegíteni kezdjük a vajat, majd hozzáadjuk a sajtot is. Sűrűn kevergetve felolvasztjuk a sajtot. (Mindezt meg lehet próbálni mikróban is, vaj nélkül.) Az edény épp csak kicsit legyen meleg, különben a sajt odaég.

Ha felolvadt, leöntjük a zsírját és egy sütőpapírra borítjuk (jó minőségű, tapadásmentes legyen), lefedjük egy másik sütőpapírral és nagyon vékonyra nyújtjuk. Lehúzzuk a felső papírt és köröket vagy tetszés szerinti alakzatokat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, míg hólyagosra és aranybarnára sül. Ekkor kivesszük a sütőből és teljesen hagyjuk kihűlni. Hidegen kemény és ropogós lesz.

No Comments

Leave a Reply