Sajtos melegszendvics másképp
Volt itthon 4 kicsit szikkadt zsemlém. Baconbe tekert sajtkrémes melegszendvics lett a vacsi. Nagycsaládosok elkészíthetik ugyanezt kenyérrel/cipóval is. Nekünk az sok lett volna. 🙂Hozzávalók:
4 db zsemle
4 szelet baconsajtkrémhez:
1/2 fej vöröshagyma
20 dkg trappista sajt
só
2 ek ruccola pesto /vagy bazsalikomlevél, zöldhagyma apróra vágva/
annyi majonéz, hogy krémes legyen
A sajtkrémhez aprítógépben összedaráljuk a sajtot, vöröshagymát, sót annyi majonézzel, hogy kenhető krémet kapjunk. A végén hozzákeverünk 2 ek pestot, vagy más apróra vágott fűszert.
A zsemlék szélét levágjuk körben és félretesszük. Körbetekerjük őket 1-1 szelet baconnel és hústűvel megtűzzük. A tetejüket mélyen bevagdossuk, ebbe kenjük a sajtkrémet. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg megpirul a teteje.
Az előzőleg lenyesett zsemleszéleket serpenyőben megpirítjuk kis sóval, borssal, majd salátával, sajtkockákkal a melegszendvics mellé tesszük.
No Comments