Spenótos gnocchi

Kapros túróval, juhtúróval, sajttal, sonkával, tejföllel vagy zöldségekkel is elkészíthetjük.Hozzávalók:

40 dkg liszt
1 tojás
1/2 csomag fagyasztott spenót kiolvasztva
1/2 tk só
2 gerezd zúzott fokhagyma
ízlés szerint bors

A hozzávalókat egy tálban puha, de formázható tésztává gyúrjuk. A lisztből először kevesebbet adjunk hozzá, a többit fokozatosan. Annyit adjunk hozzá, hogy a tészta megfelelő állagú legyen. (ha nagyon vizes volt a spenótunk, több kell) Lisztezett gyúródeszkán vékony hengereket formázunk belőle, amit aztán szeletekre vágunk és tetszés szerint formázunk. Pl. gömböket, hengereket vagy a levágott szeleteket csak meglapítjuk egy villával, így mintát nyomva a tésztába. Egy nagy lábasban forró, sós vízben kifőzzük. Ha feljönnek a víz tetejére, megfőttek.

Tálaláskor serpenyőben egy kevés vajon vagy kockázott sonkán megpirítjuk majd hozzáadjuk a túrót, kaprot. Vagy egy jénaiban is összekeverhetjük és a sütőben pirosra sütjük.

 

No Comments

Leave a Reply