Spenótos, mozzarellás, olívás rántotta
Ha ‘light’ rántottát szeretnénk készíteni, akkor csak a tojásfehérjét használjuk hozzá. (a sárgája tartalmazza a sok kalóriát és zsírt)
A sárgáját se dobjuk ki -pláne ilyen tojás árak mellett 😀 -, azt keverjük vmelyik családtag rántottájába. Én inkább a sárgáját szeretem, ezért ritkán készítem el ezt a ‘light’ verziót.
Hozzávalók (kb 150kcal):
2 tojásfehérje
3 ek parajpüré
1/4 fej vöröshagyma
só, bors ízlés szerint
4 szem (fokhagymával töltött) olívabogyó
1/3 (kb 3 dkg) light mozzarella sajt
Az első 4 hozzávalót összekeverjük porcelán műzlis tálban és zsiradék nélkül a mikroban megsütjük. Vagy jó minőségű teflonos serpenyőben olaj nélkül sütjük. Tálaláskor megszórjuk a kockára vágott mozzarellával és felszeletelt olívabogyóval.
A 200 kcal-ból még ehetünk hozzá egy szelet abonettet és egy kis salátát, paradicsomot. A tetejét pedig megszórhatjuk 1-1 ek aprított póré- és metélőhagymával.
No Comments