Szaftos cukkinis brownie

Szaftos cukkinis brownie

Lehet, hogy furán hangzik, de ez a süti pont a cukkinitől lesz nagyon finom, szaftos állagú. Viszont egyáltalán nem érezni az ízén, hogy zöldség van benne. 🙂

Hozzávalók:

20 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg kókuszzsír (vagy vaj, margarin)
5 dkg kakaópor
1 tábla (10 dkg) étcsoki durvára tördelve
3 tojás
1/2 tk só
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
kb 1/2 csésze (1 dl) tej
1,5 csésze (kb 18 dkg) durvára reszelt cukkini (tökreszelőn)
esetleg tetszőleges magvak (pl dió, mandula, mogyoró)
1 tk rumaroma (elhagyható)

A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, só, sütőpor, szódabikarbóna) alaposan elkeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és alaposan elkeverjük. Egy másik tálban addig keverjük a tojásokat, cukrot és kókuszzsírt, míg a cukor feloldódik. Hozzáötjük a cukkinis lisztes keverékhez és elkeverjük, közben adagolva hozzá max 1/2 csésze tejet. (Annyi tej kell hozzá, hogy jól keverhető, krém állagú legyen. Kb 1 dl.)
Végül beleforgatjuk a csokidarabokat és magvakat is, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 35-40 percig sütjük. (Ha fogpiszkálót szúrunk bele és az nem lesz ragacsos, akkor kész.)

2 hozzászólás

  • Réperger Katalin on 2016-07-12

    A cukkini vajon helyettesíthető csillagtökkel? Most kaptam egy adagot, és ahhoz keresek valami érdekes receptet

    • Gyöngy on 2016-07-12

      Nem tudom, sosem próbáltam. Azért jó cukkinivel csinálni, mert annak nincs semmilyen íze. Egyáltalán nem lehet érezni benne. 🙂

Leave a Reply to Gyöngy

Cancel reply