Szaftos cukkinis brownie
Lehet, hogy furán hangzik, de ez a süti pont a cukkinitől lesz nagyon finom, szaftos állagú. Viszont egyáltalán nem érezni az ízén, hogy zöldség van benne. 🙂
Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg kókuszzsír (vagy vaj, margarin)
5 dkg kakaópor
1 tábla (10 dkg) étcsoki durvára tördelve
3 tojás
1/2 tk só
1/2 tk sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
kb 1/2 csésze (1 dl) tej
1,5 csésze (kb 18 dkg) durvára reszelt cukkini (tökreszelőn)
esetleg tetszőleges magvak (pl dió, mandula, mogyoró)
1 tk rumaroma (elhagyható)
A száraz hozzávalókat (liszt, kakaópor, só, sütőpor, szódabikarbóna) alaposan elkeverjük egy tálban. Hozzáadjuk a reszelt cukkinit és alaposan elkeverjük. Egy másik tálban addig keverjük a tojásokat, cukrot és kókuszzsírt, míg a cukor feloldódik. Hozzáötjük a cukkinis lisztes keverékhez és elkeverjük, közben adagolva hozzá max 1/2 csésze tejet. (Annyi tej kell hozzá, hogy jól keverhető, krém állagú legyen. Kb 1 dl.)
Végül beleforgatjuk a csokidarabokat és magvakat is, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük.
Előmelegített sütőben 170 fokon kb 35-40 percig sütjük. (Ha fogpiszkálót szúrunk bele és az nem lesz ragacsos, akkor kész.)
A cukkini vajon helyettesíthető csillagtökkel? Most kaptam egy adagot, és ahhoz keresek valami érdekes receptet
Nem tudom, sosem próbáltam. Azért jó cukkinivel csinálni, mert annak nincs semmilyen íze. Egyáltalán nem lehet érezni benne. 🙂