Szellemes habcsókok

Ismét egy recept halloweenra.

Hozzávalók:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 vaníliás cukor (vagy vanília aroma)
1 csapott ek étkezési keményítő
esetleg ízesíthető kókuszreszelékkel

A tojásokat (szobahőmérsékletű legyen, különben nehéz felverni!) szétválasztjuk (ne kerüljön bele egy csepp sárgája se!), a 3 db fehérjét jó keményre felverjük. Ha valaki biztosra akar menni, akkor gőz fölött verje fel, de anélkül is megy, csak kitartás! 🙂 Mikor már elég keménynek tűnik, tovább verjük, miközben evőkanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot, keményítőt, majd a vanília aromát is. Ha kókuszreszelékkel ízesítjük, akkor azt felverés után óvatos mozdulatokkal keverjük bele.

Habzsákba tesszük, vagy bármilyen zacskóba, aminek kivágjuk a sarkát és sütőpapírral bélelt tepsire nyomunk magas kupacokat. Várunk kicsit, míg valamennyire megszárad a külseje, majd csokidarabokból vagy bármilyen cukorkából óvatosan szemeket nyomunk rá. Alacsony hőfokra előmelegített sütőben (kb 100-120 fok) hosszú ideig -kb 1 óra- szárítjuk. Ha már barnulni kezd a teteje mindenképp zárjuk el.
Elzárás után hagyjuk a meleg sütőben tovább száradni vagy radiátor fölé rakva egy tálcán napokig is száradhat.

No Comments

Leave a Reply