Textil virágok DIY

Divat most a textil virág, ruhára, övre csíptetve vagy hajpántra, kontyba tűzve. Persze a boltban kaphatók néha eléggé csúnyán néznek ki és nem is biztos, hogy találsz olyat, ami színben passzol a ruhatáradhoz. Viszont ha van egy kis maradék anyagod otthon, akkor könnyen elkészítheted magad is. Hozzávalók:

műszálas anyag, lehetőleg vékony vagy áttetsző
gyöngyök
tű, cérna
olló
ragasztópisztoly
gyertya

Rengeteg féle képpen készíthetsz textil virágokat, én most egy egyszerű, olvasztott anyagú elkészítését írom le.

Elkészítés lépései:

– Vágj ki különböző méretű köröket az anyagból. Nem baj, ha nem tökéletesen kerek a széle, szebb is ha fordosak a szirmok. (A legegyszerűbb hosszú háromszögekké felvágni először az anyagot, majd ebből vágni ki sorra az egyre növekvő körlapokat.)
– Minden kör szélét körbe-körbe tartsd gyertyaláng fölé óvatosan pár másodpercre. Amint összeugrik picit az anyag már fordíthatsz is rajta. A kisebb részeknél érdemes csipesszel megfogni a textilt, nehogy megégesd magad!
– Tedd egymásra az így elkészült szirmokat, majd középen varrd egymáshoz pár öltéssel, közben odaerősítve egy szem gyöngyöt is.
– Itt ott egymáshoz ragaszthatod ragasztópisztollyal az egyes szirom rétegeket is, olyan helyen, ahol nem látszik.
– A hátulját fedd le egy filc lappal, amire tetszés szerint erősíthetsz kitűző alapot, csíptetőt vagy hajcsatot.

Ha van egy színben passzoló öved, cipőd, sálad vagy táskád, akkor szépen fel tudod dobni a ruhatárad a virágokkal. Én a strandon is szeretem feltűzni a hajam a bikinimhez passzoló színű virággal. 🙂

No Comments

Leave a Reply