Zöldparadicsom chutney

Pikáns zöldparadicsom lekvár.

Hozzávalók:

kb 1,3 kg zöld paradicsom
2 jó nagy vöröshagyma
1 nagy sötétzöld paprika (pl. pritamin), lehet erős is ha valaki szereti
1/2 cs almaecet (ha édesebb, kevésbé savas a paradicsomunk, akkor mehet több is)
1 cs cukor
1 ek fekete mustármag
1 ek fehér mustármag
só, bors ízlés szerint
1/2 marék friss petrezselyemzöld
esetleg chili vagy jalapeno paprika
2 hüvelykujjnyi friss gyömbér reszelve
1/2 fej fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
esetleg 1 marék arany mazsola

Hasonlóan készül, mint a zöldparadicsom ketchup. Annyi az eltérés, hogy a zöldségeket előbb olívaolajon jól megpirítjuk és darabosabbra, lekvárszerűre főzzük, nem turmixoljuk szét (vagy csak egy kis részét krémesítjük). Ebbe szoktak arany-mazsolát is keverni. + 10 perccel azelőtt, hogy elzárnánk, még hozzáadjuk a gyömbért és fokhagymát is.

No Comments

Leave a Reply