3 ízű csirkeszárnyak

3 ízű csirkeszárnyak

Ragacsos, szaftos, édes-savanyú-csípős csirkeszárnyak ropogósra sütve.

Hozzávalók:

10 db csirkeszárny

3 ízű páchoz:
2 ek olaj
1/2 cs balzsamecet
1/3 cs barnacukor
2 ek méz
1 citrom reszelt héja
1/2 nagy citrom facsart leve
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
ízlés szerint chili pehely
só, bors

tálaláshoz:
1/2 nagy citrom facsart leve

A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, míg a cukor felolvad, majd a csirkeszárnyakra öntjük és állni hagyjuk.  A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pácolt szárnyakat egy tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe. Először alufóliával lefedve puhára pároljuk, majd a fóliát levéve többször óvatosan megforgatva és a szafttal meglocsolva mindkét felét ropogósra sütjük.
Tálaláskor friss citromlét facsarunk rá.

Rizzsel és fele-fele arányban citromléből és házi készítésű gyömbéres chiliszószból készített mártogatóssal tálaltam. De passzol hozzá a gyömbéres-mézes vagy fokhagymás-chilis mártogatós is.

No Comments

Leave a Reply