3 ízű csirkeszárnyak
Ragacsos, szaftos, édes-savanyú-csípős csirkeszárnyak ropogósra sütve.
Hozzávalók:
10 db csirkeszárny
3 ízű páchoz:
2 ek olaj
1/2 cs balzsamecet
1/3 cs barnacukor
2 ek méz
1 citrom reszelt héja
1/2 nagy citrom facsart leve
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
ízlés szerint chili pehely
só, borstálaláshoz:
1/2 nagy citrom facsart leve
A pác hozzávalóit alaposan összekeverjük, míg a cukor felolvad, majd a csirkeszárnyakra öntjük és állni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pácolt szárnyakat egy tepsibe öntjük és betesszük a sütőbe. Először alufóliával lefedve puhára pároljuk, majd a fóliát levéve többször óvatosan megforgatva és a szafttal meglocsolva mindkét felét ropogósra sütjük.
Tálaláskor friss citromlét facsarunk rá.
Rizzsel és fele-fele arányban citromléből és házi készítésű gyömbéres chiliszószból készített mártogatóssal tálaltam. De passzol hozzá a gyömbéres-mézes vagy fokhagymás-chilis mártogatós is.
No Comments