Almás zabsüti

Almás zabsüti

Zabliszttel készült egyszerű, kevert almás süti.

Hozzávalók (1 kisméretű tortaformához):

2 nagy alma
3 tojás
3 ek cukor (én édesítőt tettem bele helyette)
1 ek fahéj
3 ek zabliszt (vagy ledarált zabpehely)
6 ek zabpehely
1 csipet szódabikarbóna
esetleg: sós karamell öntet, dió

Az almákat megpucoljuk, kisebb darabokra vágjuk. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját jól kikeverjük a cukorral, a lisztet pedig elkeverjük a szódabikarbónával, fahéjjal, zabpehellyel. Óvatosan, folyamatosan  kevergetve, hogy ne nagyon törjön össze a hab, a fehérjéhez öntjük apránként a tojásos masszát és a lisztes keveréket.

Kikent, kilisztezett tortaformába öntjük, rétegenként váltogatva az alma darabokat és a tésztát. Felülre egy kevés tészta kerüljön. A tetejét meg lehet szórni egy kis fahéjjal, zabpehellyel vagy akár durvára aprított dióval. A tésztájába is keverhetünk egy kis diót.
150 fokon kb 30 percig (tűpróbáig) sütjük.

Meleg sós karamellel meglocsolva tálaljuk (ha valaki diétázik, akkor ezt hagyja ki 🙂 ).

No Comments

Leave a Reply