Aszalt paradicsomos, fetás tészta

Aszalt paradicsomos, fetás tészta

Ha már van házi aszalt paradicsomom, használtam belőle a mai tésztához.

Hozzávalók (2 adaghoz):

szószhoz:
1 ek olívaolaj (vagy chilis-fokhagymás fűszerolaj)
2 gerezd fokhagyma apró kockákra vágva
1 csésze paradicsomszósz (vagy az itt használt konzerves)
6 ek feta sajt villával összenyomva
1/3 csésze tej
1 tk cukor
ízlés szerint oregano, bors (só nem kell, mert a feta nagyon sós)

tetejére ízlés szerint:
kb 4 db aszalt paradicsom apróra vágva
8 szem fekete olívabogyó karikákra vágva
sült vagy olajban pácolt fokhagyma szeletek
friss rozmaring, bazsalikom
feta kockák (ha a tetejére tesszük, akkor a szószból akár el is hagyhatjuk)

főtt spagetti tészta

A fokhagymát kicsit megpirítjuk az olívaolajon, majd hozzáadjuk a sajtot, paradicsomszószt, cukrot, tejet. Ízlés szerint fűszerezzük, majd addig főzzük, míg a feta sajt szétkeveredik és a szósz besűrűsödik. Ekkor hozzáadjuk a főtt tésztát és összeforgatjuk.

Tálaláskor aszalt paradicsomot, fokhagymát, esetleg olívabogyót és fűszereket szórunk a tetejére.

2 hozzászólás

  • Rita on 2014-02-22

    Hát ez valami isteni!!! Még oregánó nélkül is nagyon finom 😀 Éljen az éhség. Gyorsan elkészíthető, egyszerű. Nyam-nyam, csak ennyit mondok.

    • gyongy on 2014-03-06

      Örülök, hogy ízlett! 🙂

Leave a Reply