Baba ágynemű (párna + paplan) DIY

Baba ágynemű (párna + paplan) DIY

A képen látható Brendonos paplan és párna alapján készítettünk saját ágynemű garnitúrát. A kispárnát ugyanúgy kell megvarrni, mint a paplant, így csak a paplant írom le.

Mindenhol úgy vágjuk az anyagot, hogy hagyjunk rá úgy 1,5 centit a varrások miatt.

Elkészítés lépései:

1. A képen látható méretűre levágjuk a paplan elejét, hátulját és a bélést. Ez egy normál babaágy méretéhez passzol.

2. Tegyük egymásra őket a következő sorrendben: színnel egymás felé fordítva (visszájával kifelé) az elejét és hátulját, majd ennek a tetejére, felülre a bélést.

3. Így varrjuk össze a 3 anyagot körben. Egy kb 10-15cm-es darabot hagyjunk nyitva, majd ezen keresztül fordítsuk ki a paplant. Ekkor kerül kívülre a színe és lesz közte a bélés.

4. Behajtva a felesleges anyagot, varrjuk le kívülről egy csíkban az előbb meghagyott lyukat.

(5. Esetleg vasaljuk le a széleket és varrjuk át kívülről is egy vonalban. Keresztben is megerősíthetjük egy-egy varrással, hogy ne csússzon el a bélés mosáskor.)

 

4 hozzászólás

 • Szia! milyen anyagot használsz bélésnek? köszönöm 🙂

  • Gyöngy on 2015-06-12

   Szia! Bocsi a megkésett válaszért!
   Én vékony flíz bélést vettem. Tekercsben lehet kapni általában a méteráru boltokban. Nagyobb gyereknek vastagabb steppelt bélést is lehet használni, de bébinek szerintem pont elég ez a vékony párna/paplan. Egyébként rácsvédő vagy zsebes tároló bélésének használható vékony habszivacs is. Az is ad neki elég tartást. Azt pedig kárpitos kellékes boltba lehet kapni, szintén tekercsben. Olcsóbb is, mint a flíz. 5mm-es szivacs 1,5x2m-es olyan 7-800 ft körül lehet, 1cm vastag pedig 1400ft.

   • Névtelen on 2015-08-24

    köszi a választ, szuper az oldal 🙂

    • Gyöngy on 2015-08-28

     Nincs mit! Köszi! 🙂

Leave a Reply