Baba-mama menü: kukorica krémleves + kukorica burgonyakrémben

Baba-mama menü: kukorica krémleves + kukorica burgonyakrémben

A kukorica kellemes édes íze jól feldobja a krumpli semlegességét, így a baba is szívesebben fogyasztja.
Hozzávalók:

kukorica krémleves elkészítésének leírását itt találod

kukorica burgonyakrémben babételhez:
kevés kukorica a levesből
1 kisebb krumpli a levesből
2 ek Milumil Sinemil 50 ml felforralt és lehűtött vízzel elkeverve (vagy kikevert tápszer, anyatej)
esetleg ha a baba már eszik: csirkemell

A leves elkészítésénél elhagyjuk a vajon/olajon való zöldségpirítást (valljuk be, szülés után ránk is fér, hogy ne együnk annyira egészségtelenül, sok zsiradékkal ;)). Azzal kezdjük, hogy a zöldségeket odatesszük főni annyi (sima fűszermentes) forró vízben, ami ellepi őket. A többi közé dobunk a babának is egy kisebb krumplit (ha eszik húst, akkor egy kis darab csirkemellet is). Amint a zöldségek puhára főttek, kivesszük a többi közül a babának szánt krumplit és egy kevés kukoricát, majd bot turmixszal pépesre turmixoljuk. Hígíthatjuk a turmixoláshoz és a kellő krémes állag eléréséhez Sinemil-lel, tápszerrel, anyatejjel vagy egy kevés főzőlével. A kukorica krémlevest is folytatjuk a recept szerint a turmixolással és a többivel.

Hogy mikortól adsz a babádnak kukoricát, az a te döntésed és felelősséged! Van ahol nem ajánlják 1 éves korig, de pl. a Hipp gyárt “kukorica burgonyakrémben pulykahússal” babaételt, amit 5 hónapos kortól ajánl. Mindenesetre nagyon figyelj, hogy a baba ne tudjon félrenyelni kukoricaszemet!!! Sőt, a turmixolást is olyan alaposan végezd, hogy nehogy maradjon az ételben nagyobb darab kukoricahéj, mert ez meg tud tapadni az ínyén, ami kellemetlenebb a torkában is. Teljesen krémessé turmixolva viszont szerintem nem veszélyes. 🙂

No Comments

Leave a Reply