Chilis kukoricakrémleves

Mexikói jellegű, kukoricából készült csípős, pikáns krémleves.

Hozzávalók (kb 3 adag):

1/3 vaj (vagy kevés olaj)
30 dkg kukorica
2 közepes fej vöröshagyma
1 nagyobb krumpli
húsleves alaplé (1 db húsleves kockából is készülhet)
2 dl főzőtejszín (elhagyható, helyettesíthető tejjel is)
ízlés szerint curry, chili vagy erős pirospaprika, só, bors

tetejére ízlés szerint:
jalapeno vagy chili paprika karikák
tortilla chips (házi készítésű receptje: itt)
parmezán vagy más sajt
fűszeres olívaolaj (pl. chilis fokhagymás)
frissen őrölt bors, chilipehely

A zöldségeket megpirítjuk a vajon. Felöntjük annyi húsleves alaplével, hogy ellepje, megfűszerezzük és addig főzzük, míg a zöldségek megpuhulnak. Átöntjük egy turmixgépbe és krémesre turmixoljuk. Visszaöntjük a lábasba és hozzáadjuk a tejszínt és/vagy annyi vizet, hogy kellően híg legyen. Pár percig mégegyszer összefőzzük.

No Comments

Leave a Reply