Csészében főtt lágytojás sajtos kenyérrudakkal

Csészében főtt lágytojás sajtos kenyérrudakkal

Pirítós és főtt tojás kicsit másképp. 🙂 A lágytojást így elkészítve elkerülhetjük, hogy olajat kelljen használni.

Hozzávalók:

tojások
pár szelet kenyér (én teljes kiőrlésűt használtam, az tömörebb)
pici olívaolaj
kb 5 dkg reszelt sajt
só, bors
pici csészék

Egy nagy lábasban annyi vizet forralunk, ami a csészék 3/4-éig ér. A tojásokat csészébe ütjük, sózzuk, borsozzuk és beletesszük a lábas forró vízbe. Rátesszük a fedőt és így főzzük addig míg a fehérje kifehéredik, de a sárgája lágy marad.

Amíg a tojások főnek, a kenyeret hasábokra vágjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal (vagy a sűtőpapírt olajozzuk meg egy picit), sózzuk, borsozzuk, rászórjuk a reszelt sajtot és előmelegített sütőben pirosra sütjük.

A kenyérrudakat a csészébe lehet mártogatni és kienni vele a finom lágy tojást.

No Comments

Leave a Reply