Csontok és vér – sós snack halloweenre
Ugyanabból a tésztából készül, mint a minipizza múmiák és hotdog múmiák, így akár egyszerre is elkészítheted őket!
Hozzávalók:
grissini alap tészta (tulajdonképpen pizzatészta)
pizzaszósz, (pépes) paradicsomszószból a darabos helyett
A grissini tésztát elkészítjük és 1 órát kelni hagyjuk, míg jól megdagad (2 akár háromszorosára). Kb ujjnyi vastagra nyújtjuk, csíkokra vágjuk és hengerekké formázzuk. A hengereket feldaraboljuk és mindkét végüket félbevágjuk pár centire a végétől. A fél végeket visszahajtjuk csiga formában, ez lesz a csontok feje. A sütőben még szépen meg fognak dagadni.
180-200 fokra előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben kb 10 percig sütjük. Pizzaszósszal tálaljuk.
Édes verziót is készíthettek belőle. 🙂
No Comments