Erdei spagetti

Tejszínes-gombás, medvehagymás spagetti. Hozzávalók:

1 csomag spagettitészta
1/2 kg gomba (ha lehet erdei kalapos)
1/2 l főzőtejszín (tejjel is készülhet)
1/2 teavaj
2 ek liszt
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
ízlés szerint só, bors
csipet szerecsendió
2 marék apróra vágott medvehagyma

A tésztát forró, sós vízben megfőzzük.

Egy serpenyőben a vajon megpirítjuk a fűszerekkel megszórt gombát. Felöntjük a liszttel elkevert tejszínnel és addig főzzük, míg besűrűsödik. (ha híg lenne, mehet hozzá még egy kis vízzel elkevert liszt)
5 perccel azelőtt, hogy elzárnánk, hozzáadjuk a fokhagymát is, majd miután levettük a tűzről, belekeverjük a medvehagymát is.

No Comments

Leave a Reply