Fali zsebes tároló DIY

Fali zsebes tároló DIY

Maradék padlólapból készült, de elkészíthető tetszőleges méretben farost lemezből vagy egy darab bútorlapból is. 

Nálunk most a háló részre került, lehet bele pakolni papírzsepit, testápolót, könyvet, tabletet, telefont stb. Tetszőleges színű textilből megvarrhatók a zsebek. Sima, fodros, gumis zsebeket is készíthetünk ízlés szerint. Én most a legegyszerűbb zsebeket készítettem el, kissé rugalmas anyagot választottam, így könnyű bele pakolni.

Hozzávalók:

– 1 db maradék laminált padlólap
– kb a padlólap 2,5-szerese méretű textil
– tű, cérna, olló, varrógép, gombostű
–  ragasztó (pl. FBS ragasztó – Praktiker)
– kárpitos tűzőgép + kapocs
– csavar + tipli

Elkészítése:

– A textilt méretre vágom. A hossza kb a bútorlap hossza legyen, pár centi ráhagyással a széleken. A magassága pedig kb a padlólap magassága x 2,5.
– A textil egyik hosszabb oldalát beszegem. Ez lesz a zsebek teteje. Az alsó képen látható módon ezt a szegett részt felhajtom. A padlólapon eligazítva beállítom milyen magasak legyenek a zsebek, majd gombostűkkel kb betűzöm a zsebek oldalainak a helyét. Érdemes kisebb és nagyobb zsebeket is készíteni.
– Varrógéppel függőlegesen egymáshoz varrom a tűzések mentén a felhajtott anyagot, ezzel zsebekre osztva azt.
– a textilt a bútorlapra tesszük, körben minden oldalon hagyva ráhajtásnak némi pluszt. Először felül, majd a 2 oldalára is kihúzva a HÁTOLDALON felragasztjuk körben a bútorlaphoz. Utoljára alul is leragasztjuk, szép feszesre húzva az anyagot.
– ha már egyenletes és feszes, akkor tűzőgéppel is megerősítjük a ragasztást. A hátoldalon mindenhol végigtűzzük az anyagot a bútorlaphoz. (A ragasztás azért is kell, hogy ne bomoljon ki az anyag.)
– A zsebes tárolót tetszőlegesen, pl. karikával a falba fúrt csavarokra akasztjuk.

IMG_1012

No Comments

Leave a Reply