Fekete olívabogyós tonhalkrém

Fekete olívabogyós tonhalkrém

Ha vendégek, barátok ugranak át estefelé, szendvicskrémeket szoktam csinálni. Egy beszélgetés, jó bor mellé passzolnak. 🙂 Pl. pestos fetasajt krémet, tonhalkrémet, körözöttet, tepertőkrémet, sültpaprika krémet. Mellé baguette szeleteket, vagy kétszersült falatkákat és csíkokra vágott zöldségeket, amivel lehet mártogatni is.

Hozzávalók:

1 nagy doboz calvo tonhal
3/4 teavaj (vagy lágy margarin)
1/2 pici vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón átpréselve
2 ek tejföl
1 ek majonéz
1/4 citrom leve

só, bors
pár szem fekete olívabogyó szeletekre vágva

A tonhalnak leöntjük a levét, majd a hozzávalókat villával összekeverjük és jól eldolgozzuk. Az olívabogyó szeleteket a végén keverjük bele, hogy ne törjenek össze.

 

No Comments

Leave a Reply