Feledik szülinapi “torta”
Féléves szülinapra készült ez a torta. Valójában csak gyümölcsös zabkása, torta alakúra formázva. 🙂
Hozzávalók:
1/2 csésze zabpehely
1 csésze víz
2 db alma
pár szem (kb 5 db) meggy
1 csipet fahéj
kb 2 ek Milumil Sinemil
1 kisebb krumpli
A vizet odatesszük melegedni. Ha forr, belekeverjük a zabpelyhet és pár percig főzzük, míg jó sűrű, ragacsos zabkása lesz.
Az almát és meggyet (vagy tetszés szerinti gyümölcsöt) egy pici fahéjjal pépesítjük. Milumil Sinemillel vagy bármilyen más sűrítővel, amit a baba már ehet (pl. pici liszt, kukoricakeményítő) besűrítjük.
A krumplit apróra vágva megfőzzük, majd pici forralt vizet hozzáadva krémesre turmixoljuk.
Egy kis dobozt (pl vajkrémes, szószos) kibélelünk folpack-kal. Alulra tesszük egy rétegbe a zabkását. Tetejére a gyümölcsöt. Hűtőbe tesszük, ha lehet másnapig hűtjük. Kiborítjuk és levesszük róla a fóliát. A tetejét a krumplipürével díszíthetjük.
Figyelem! Csak akkor add a babádnak ezt a tortát, ha már eszi a hozzávalókat! Mi 4 hósan kezdtük a hozzátáplálást, így fél évesen már nem jelentett problémát ez a torta. Persze azért inkább nyalakodás lett belőle…az evéshez egy tányérba szedtem, adtam még hozzá egy kis forralt vizet és folyékonyabbra kevertem a babának.
Ha a zabpelyhet szeretnéd elhagyni, akkor készíts gyümölcsös tejberizst. Az alapnak ekkor jő puhára, sűrűre főzött és pépesített rizst használj! 🙂
No Comments