Gesztenyék (süti)

Gesztenyék (süti)

Szelídgesztenye formájú desszert.

Hozzávalók:

2 gesztenyemassza
1/2 kockamargarin
2 marék háztartási keksz darálva
1 vaníliás cukor
2 ek rumaroma
1 tábla étcsoki
0,5 dl tejszín

A gesztenyét lereszeljük, hozzáadjuk a margarint kis kockákra vágva és a többi hozzávalót. Robotgéppel jól elkeverjük. Ha a margarin túl kemény lenne, akkor tegyük a tálat kis időre mikróba, de ne várjuk meg, hogy elolvadjon a margarin, csak lágy, keverhető legyen a massza.
Kis golyókat formázunk belőle, majd csücsköt csinálunk nekik. Egy tányérra pakoljuk és betesszük a hűtőbe, hogy keményedjenek.

Közben  az étcsokit felolvasztjuk a tejszínnel. A gesztenyéket hústűre vagy fogpiszkálóra szúrjuk és megmártjuk a csokiban. Egy nagy almába szúrjuk őket, és ha mind megvan, visszatesszük a hűtőbe, amíg megszilárdul a csokiréteg.

Babáknak is elkészíthető. Ekkor csak natúr gesztenyemasszából és darált kekszből gyúrd a gombócokat.

No Comments

Leave a Reply