Hagymás tejfölös csirke
Gyorsan összedobható, finom, szaftos csirkemell sütőben sütve.
Hozzávalók:
4db (kb 1,5 kg) nagyobb csirkemell vékony szeletekre vágva
ízlés szerint só, bors
olaj
3db vöröshagymafokhagyma mártáshoz:
1 fej(!) fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
1/2 vaj
4 púpos ek liszt
1 pohár (kb 3 dl) tej
1 nagy pohár tejföl
ízlés szerint só, fehér bors, aprított metélőhagyma, újhagyma
A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy nagy, kiolajozott tepsire fektetjük egy rétegben. A tetejükre vöröshagyma karikákat szórunk.
A fokhagyma mártáshoz egy serpenyőben a (nem túl forró) vajon kissé megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a liszet és alacsony hőfokon, alaposan kevergetve pár percig pirítjuk. Épp csak egy kis sárgás színt kapjon. Eztán sűrű kevergetés közben, fokozatosan adagolva hozzáöntjük a tejet, majd utána a tejfölt is. Ízlés szerint fűszerezzük.
Ha túl hígnak tűnne, még egy kis liszttel lehet sűríteni rajta.
A tepsiben lévő hagymás csirkemellre öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg pirosra sülnek a hagymakarikák.
Rizzsel tálaljuk.
No Comments