Hagymás tejfölös csirke

Hagymás tejfölös csirke

Gyorsan összedobható, finom, szaftos csirkemell sütőben sütve.

Hozzávalók:

4db (kb 1,5 kg) nagyobb csirkemell vékony szeletekre vágva
ízlés szerint só, bors
olaj
3db vöröshagyma

fokhagyma mártáshoz:
1 fej(!) fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
1/2 vaj
4 púpos ek liszt
1 pohár (kb 3 dl) tej
1 nagy pohár tejföl
ízlés szerint só, fehér bors, aprított metélőhagyma, újhagyma

A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk és egy nagy, kiolajozott tepsire fektetjük egy rétegben. A tetejükre vöröshagyma karikákat szórunk.

A fokhagyma mártáshoz egy serpenyőben a (nem túl forró) vajon kissé megpirítjuk a fokhagymát. Hozzáadjuk a liszet és alacsony hőfokon, alaposan kevergetve  pár percig pirítjuk. Épp csak egy kis sárgás színt kapjon. Eztán sűrű kevergetés közben, fokozatosan adagolva hozzáöntjük a tejet, majd utána a tejfölt is. Ízlés szerint fűszerezzük.
Ha túl hígnak tűnne, még egy kis liszttel lehet sűríteni rajta.

A tepsiben lévő hagymás csirkemellre öntjük. Előmelegített sütőben 200 fokon addig sütjük, míg pirosra sülnek a hagymakarikák.
Rizzsel tálaljuk.

No Comments

Leave a Reply