Halfasírt kapros, uborkás joghurttal
Aki nem szereti a halat, mégis fogyasztania kell (fogyókúra vagy diéta miatt), az is szeretni fogja, mert egyáltalán nem érezni, hogy halból készült. Alacsony kalória – és zsírtartalma miatt pedig egészséges is. 1db kb 35 kcal, kb 20 db kis fasírt lesz a hozzávalókból.
Hozzávalók:
1/2 kg busafilé
3 ek zsemlemorzsa
ízlés szerint só, bors, aprított fokhagyma, petrezselyem
1 kis marék aprított metélőhagymaa joghurthoz:
1 doboz light joghurt
1 kígyóuborka
ízlés szerint aprított kapor, fokhagyma, bors, só
1/4 citrom leve
A halfilét aprítógépben alaposan szétdaráljuk (ha lenne benne szálka, azt is szétaprítja). Hozzáadjuk a többi hozzávalót és nagyobb diónyi fasírtokat formázunk belőle, amiket közvetlenül a sütés előtt a tenyerünkön szétlapítunk. Serpenyőben, kevés olívaolajon sütjük mindkét oldalukat míg megpirulnak.
Az uborkát a (tökreszelőn) lereszeljük, lecsepegtetjük/kinyomkodjuk és hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük.
Zelleres rizzsel ettük.
No Comments