Húsvéti répatorta

Húsvéti répatorta

Diós répatorta narancsos mascarpone krémmel, fondant bevonattal.

Hozzávalók:
a tortához
kevés margarin
25 dkg cukor
25 dkg durvára darált dió
25 dkg reszelt sárgarépa
5 db tojás
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
esetleg kevés mazsola

a krémhez:
1 doboz mascarpone
1 nagy narancs reszelt héja és leve
1 cs vaníliás cukor
ízlés szerint porcukor

bevonat:
színezett pillecukor fondant

A krémhez a mascarponét keverjük el a többi hozzávalóval és tegyük hűtőbe.

A lisztet, diót és sütőport elkeverjük. A cukrot, vaníliás cukrot elkeverjük a tojással és hozzákeverjük a diós keverékhez. Hozzáadjuk a reszelt répát is és alaposan eldolgozzuk. Kivajazunk, kilisztezünk egy szögletes tepsit majd a masszát beleöntjük és 200 fokon, előmelegített sütőben készre sütjük.

Ha kihűlt levágjuk a széleit, a többit pedig háromszög alakúra vágjuk. A kétoldalt fennmaradó két félháromszöget pontosan a tetejére (vagy inkább alulra, alsó rétegnek) tudjuk illeszteni. A felesleges részeket kicsit faragjuk le, alakítsuk répa formájúvá.
A két réteg közé kenjünk vastagon a krémből. Kívülről is vonjuk be vékonyan.

Előre elkészített pillecukor fondant használhatunk bevonatnak. Előre is megszínezhetjük, vagy ecsettel is megfesthetjük kívülről, színre kevert ételfestékkel. Fogpiszkálóval vagy hurkapálcikával repedéseket nyomhatunk bele.

A lehullott részeket és a levágott széleket daráljuk össze és használjuk dekorációnak (föld) a torta körül.

No Comments

Leave a Reply