Kókuszos garnéla ananász szósszal
Kaptam 1kg garnélát. Ezt készítettem egy részéből előételnek.
Hozzávalók:
rákhoz:
9db nagy rák (tisztítva, előfőzve)
1/4 kókuszdió reszelve
3-4 ek zsemlemorzsa
liszt
tojás
só
olajananász szószhoz:
1 szelet ananász
1 ek citromlé
2 ek víz
1 ek chili
1 ek reszelt gyömbér
A zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt kókusszal. 1 egész tojást picit megsózunk és felverjük. A rákokat a szokásos módon bepanírozzuk (liszt-tojás-kókuszos morzsa) és forró, bő olajban kisütjük.
A szószhoz az ananászt apróra turmixoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és összekeverjük.
Tálaláskor ananász és kókusz szeleteket teszünk mellé.
No Comments