Korianderes, citromborsos joghurtban párolt hal ananász salátával
Könnyű, egészséges vacsora. 🙂
Hozzávalók (2 személyre):
2 szelet (2×20 dkg) tengeri hal (pl fagyasztott tőkehalfilé)
2 gerezd fokhagyma
ízlés szerint só, citrombors, koriander
1 doboz joghurt
1 ananász
jégsaláta
A halat sózzuk, fokhagymázzuk, megkenjük fél pohár joghurttal és megszórjuk a citromos borssal (szárított citromhéj és őrölt bors keveréke) és korianderrel. (A koriandert mozsárban durvára törjük előtte.) A fűszerekkel óvatosan bánjunk, mert ha nagyon markáns ízük van.
Egy teflonos serpenyőt felforrósítunk (mehet bele egy pici olaj is… én anélkül csináltam) és beletesszük a pácolt halszeleteket. Ha állt alatta a joghurt, azt is ráöntjük. Ráteszünk egy fedőt és pár percig pároljuk. Egyszer fordítunk rajta óvatosan. (A fagyasztott tengeri hal nagyon könnyen összetörik.)
1 ananászból 2 vastag karikát vágunk, ez lesz a “kosárka”. A belsejét késsel kivágjuk körbe és felkockázzuk. Ha nem szeretjük a kissé fás közepét, azt is vágjuk ki. 1-1 marék felvágott jégsalátával elkeverjük, és visszatöltjük a kosárba. Öntet nem fontos rá, mert az ananász leve ízt ad a salátának. Ha mégis szeretnénk öntetet hozzá, akkor egy kicsi friss citromlével elkeverve a maradék fél pohár joghurttal meglocsolhatjuk.
Ha nem találjuk elég laktatónak a halat a saláta körettel, akkor a kosarakba tölthetünk ananászos rizst is. Vagy megpiríthatunk pár pitát mellé.
No Comments