Krumpli krémleves

Krumplileves másképp, benne főtt tojással. 

Hozzávalók:

pici olaj
pár szem krumpli
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
ízlés szerint só, őrölt köménymag
fejenként 1db tojás
esetleg kevés vaj, tejföl

A vöröshagymát és fokhagymát megpucoljuk és felaprítjuk. Egy lábasban pici olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a megpucolt, nagyobb kockákra vágott krumplit, babérlevelet és felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Ízesítjük sóval, köménnyel és addig főzzük, míg megpuhul. Ezután levesszük a tűzről, kidobjuk a babérlevelet és krémesre turmixoljuk. Aki szereti, turmixolhat bele pár evőkanálnyi vajat/tejfölt is, attól még krémesebb lesz.

Visszatesszük főni (a lehető legkisebb lángra) és egyenként, egy csészéből óvatosan beleengedjük a felütött tojásokat is. Nem kevergetjük, csak hagyjuk lassú tűzön megfőni a levesben.

Tálaláskor a krémlevesbe szedünk egy főtt tojást, a tetejét megszórjuk köménnyel vagy egy csipet pirospaprikával. Aki szereti, egy kanál tejfölt is tehet rá.

Tipp: húsevők tálaláskor megszórhatják kolbász chips-szel. (Vékony kolbász karikák forró olajban ropogósra sütve.)

No Comments

Leave a Reply