Mangós rák curry

Mangós rák curry

Rák helyett tetszés szerint hallal vagy csirkemellel is elkészíthető.

Hozzávalók (2 adaghoz):

20 dkg tisztított rák
pici olaj
1 kis fej apróra vágott lilahagyma
2 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
1 nagy tk reszelt gyömbér
2-3 kisméretű chili paprika (elhagyható)
1 tk garam masala
1 ek sűrített paradicsom
pár szelet mangóból készült kb 3 ek püré (turmixolva)
mangó kockák
1 csipet chili pehely (elhagyható)
1 dl kókusztej
kb 1 tk frissen facsart lime vagy citromlé
ízlés szerint só

Összesen kb 1 db mangó szükséges, ebből a püré is kijön. Ha nincs friss, akkor egy fél konzerves mangó is megteszi.

Egy mély serpenyőben pici olajon kb fél percig sütjük a fokhagymát, chili paprikákat és gyömbért. Hozzáadjuk a lilahagymát, garam masalát és megdinszteljük. Ezután a rákot is rátesszük és pár percig sütjük. Felöntjük a kókusztejjel mangó- és paradicsompürével, sózzuk és készre főzzük. Miután elzártuk facsarunk rá ízlés szerint egy kis lime lét és megszórjuk chili pehellyel.
(Ha nem lenne elég sűrű, akkor 3 ek vízzel elkevert 1 ek étkezési keményítővel vagy liszttel besűríthetjük.)

Rizstésztával vagy rizzsel tálaljuk.

Ha esetleg marad a mangóból (konzervesből úgy a fele meg szokott maradni), akkor 10 perc alatt lehet belőle egy mangó firnit készíteni. 🙂

No Comments

Leave a Reply