Meglepetés virág süti

Kolléganőm szülinapjára készítettem el ezt a kreatív sütit. Volt is meglepetés a cégnél, mert azt hitték véletlenül tettük a cserepes virágot a hűtőbe. 🙂 Ha viszont kinn hagytuk volna, nemcsak hogy elromolhatott volna, de fennállt a veszélye annak is, hogy meglocsolja valaki.
Gyerekek is könnyen össze tudják állítani egy kis szülői segítséggel.

Hozzávalók:

száraz, morzsolható tortalap : 1 doboz vakondtúrás torta alap + a dobozon feltüntetett hozzávalók (1/2 kockamargarin, 1/2 l tejszín, 3 banán)
krém (ez a fenti vakondtúrás torta alapból elkészíthető)
1 db kisméretű, új virágcserép
szívószál (vastagabb fajta, pl. mcdonalds-ban amit adnak)
cérna
1 szál vékony szárú virág

De készíthetjük sötét színű, csokis darált kekszből is a földet (vagy oreo keksz), használhatunk tejszínt krémnek és bármilyen gyümölcsöt, amit szeretünk.

Az új virágcserepet felhasználás előtt alaposan áztassuk be és mossuk, szárítsuk ki.
A szívószál végét hajtsuk vissza és erősen kössük meg egy cérnával, majd vágjuk méretre, hogy a cserép magasságáig érjen. Ebbe kerül majd egy kevés víz és a szál virág.
A cserép aljára tegyünk egy réteg piskótakorongot (vagy morzsoljunk egy adagot a piskótából). Szúrjuk bele a szívószálat (vízzel töltve) és középen tartva rétegezzük köré sorban a gyümölcsöt, krémet, míg a cserép tetejétől kb 2cm-re nem érünk. Ekkor szúrjuk bele a virágot, majd fedjük be a ‘földdel’, azaz alaposan elmorzsolt, sötét tortalappal.

A cserepet díszítsük, készítsünk rá feliratot vagy szalagból masnit.

No Comments

Leave a Reply