Mexikói sütőtök saláta
Lassan itt a sütőtök szezon, úgyhogy újra jönnek a receptek is. Mint például ez a chilis, sült hagymás, koktélparadicsomos saláta. Isteni finom vega étel…elhihetitek, ha én ‘ragadozó’ mondom. 🙂 Korábban sosem ettem volna meg hasonló ételeket, de ez tényleg nagyon jó és egészséges is!
Hozzávalók:
sütőtök
koktélparadicsom
hagyma
kakukkfű, chili, só, bors ízlés szerint
esetleg fokhagymanyomón áttört fokhagymaöntethez:
2 ek balzsamecet
2 ek méz
2 ek olívaolajtetejére esetleg:
pirított tökmag
pár karika chorizo chips (vékony kolbász karikák ropogósra sütve)
A sütőtököt kockákra vágjuk (a héját sem kell leszedni, elég alaposan megmosni…finom ropogósra sül), a hagymát cikkekre, a koktélparadicsomokat félbe. Megszórjuk pici sóval és fűszerekkel. Olívaolajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb 200 fok 30 perc). Tálra szedjük, az öntet hozzávalóit összekeverjük, majd rálocsoljuk.
Pirított tökmaggal díszíthetjük.
No Comments