Mézes-mustáros kacsasült

Mézes-mustáros kacsasült

Balzsamos karamellizált hagymával, metélőhagymás tört krumplival és salátával. Hozzávalók:

1/2 kacsa
só, bors ízlés szerint

mézes-mustármártáshoz:
1 ek dijoni mustár
2 ek méz
2 ek olívaolaj

A kacsamellet, szárnyat, combot sózzuk, borsozzuk. Kacsazsírral kikenünk egy tepsit. Alulra tesszük a levágott zsírosabb részeket tepertőnek, és rátesszük a többi húst. A mézes-mustármártáshoz összekeverjük a hozzávalókat és meglocsoljuk vele a húst. Előmelegített sütőben, alufóliával lefedve addig sütjük, míg megpuhul (kb 3/4 óra). Levesszük róla a fóliát és még egyszer meglocsoljuk a mártással, majd visszatesszük sülni (kb 15 percre). Ha a teteje ropogósra pirult kivesszük és balzsamos karamellizált hagymával, metélőhagymás tört krumplival és balzsamecettel meglocsolt salátával tálaljuk.

1 Comment

Leave a Reply