Narancsos csirke mandulás rizzsel

Narancsos csirke mandulás rizzsel

Volt itthon pár megmaradt narancsom, ezért felhasználtam az ebédhez.

Hozzávalók:

50 dkg csirkemell kockákra vágva
5 ek étkezési keményítő (vagy ez is liszt)
5 ek liszt
1 tojás
1/3 tk sütőpor
ízlés szerint só, bors
1 tk kínai ötfűszer
kb 1/3 cs víz
pici olaj
(esetleg tetszés szerinti zöldségek 1 ek olajon és 1 ek szójaszószon roppanósra sütve)

narancsszószhoz:
1 csésze narancslé
2 tk reszelt narancshéj
1 ek cukor
1 tk almaecet (elhagyható)
1 hüvelykujjnyi gyömbér nagyon apróra vágva
esetleg aprított chili paprika vagy chilipehely
1 csésze víz 2 ek étkezési keményítővel elkeverve
pici olaj

tetejére a tálaláshoz tetszés szerint:
mandula szeletek
szezámmag
chili pehely

A csirkemellet sózom, borsozom, megszórom az ötfűszerrel és elkeverem a liszttel, keményítővel és sütőporral. Hozzáütöm a tojást és annyi vizet keverek hozzá, hogy kb palacsintatészta állagú tészta legyen a húson. Serpenyőben, kevés olajon aranybarnára sütöm, majd kiszedem egy tányérra.
(Ha zöldség is kerül bele, akkor azokat is roppanósra sütöm és kiszedem.)

A narancsszószhoz az olajon megpirítom a gyömbért. A többi hozzávalót pedig csomómentesre kikeverem egy kisebb tálban. Visszateszem a serpenyőben megpirított gyömbérre a húst (és a zöldségeket), hozzáöntöm a szószt és óvatosan kevergetve (hogy a hús ne törjön szét) megvárom míg besűrűsödik.

A mandulás rizshez sima főtt rizshez pirított mandulát kevertem. Ezt tálaltam köretnek.

No Comments

Leave a Reply