Narancsos csokis karácsonyi kenyér

Narancsos csokis karácsonyi kenyér

Hasonló a gyümölcskenyérhez, de sokkal puhább. Répa helyett darált dióval is készíthető.

Hozzávalók:

25 dkg liszt
2 narancs reszelt héja és leve
0,5 dl olaj
1 csomag sütőpor
10 dkg cukor (Ettől épp csak édeskés. Ízlés szerint tehetsz bele többet is.)
25 dkg apróra reszelt répa
2 nagy tojás
1 tábla étcsokiesetleg 1 tk szárított gyömbér por (elhagyható)

A lisztet alaposan elkeverjük a sütőporral, belereszeljük a narancs héját és beleforgatjuk a répát. A tojásokat kikeverjük a cukorral, narancslével és olajjal. Összeöntjük az összes hozzávalót és alaposan elkeverjük. Csak a végén keverünk bele 1/2 tábla kockákra vágott csokit is, hogy ne törjön nagyon össze.

Kivajazott, kilisztezett őzgerinc formában (muffin formában is lehet) 180 fokra előmelegített sütőben kb 50 percig (tűpróbáig) sütjük. Ha megsült kiborítjuk a formából és ha kihűlt, meglocsoljuk a maradék fél tábla csokival (mikróban megolvasztom egy szeletke vajjal a csokit pár mp alatt). Tetszőlegesen díszíthetjük is, pl csokidarával, mandula szeletekkel, szárított narancs kockákkal.

No Comments

Leave a Reply