Narancsos forró csoki

Egy újabb kedvenc forró csoki recept, a mentás után.

Hozzávalók (2 nagy bögrényihez):

4 dl tej (vagy fele tejszín)
1/2 tábla étcsoki
1 narancs facsart leve és reszelt héja
3 ek kakaópor (cukrozatlan)
ízlés szerint cukor
esetleg 2 ek étkezési keményítő (vagy liszt) 2-3 ek tejjel elkeverve
(felvert tojássárgájával is sűríthetjük liszt helyett)
esetleg 1ek rum vagy rumaroma

tetejére:
ízlés szerint tejszínhab, kakaópor, csokiforgács, narancshéj vagy fahéj

A tejet feltesszük forrni a kakaóporral, rummal, beleaprítjuk a csokit és felolvasztjuk. Hozzáadjuk a narancs facsart levét, ízlés szerint cukrot és tovább főzzük. Ha valaki sűrűbben szereti, adhat hozzá 3 ek tejjel elkevert kb 2 ek étkezési keményítőt vagy lisztet. Sűrűn kevergetve hozzáöntjük, majd megvárjuk míg besűríti a forró csokit.
Miután poharakba öntöttük dobhatunk még bele apró csoki kockákat. Ezek már nem olvadnak fel teljesen, de épp az a jó benne, mikor a forró csokit kanalazva egy-egy olvadt csokidarabkára bukkanunk. 🙂

No Comments

Leave a Reply