Padlizsánkrém light
A padlizsánkrém light, fűszeres változata is ugyanolyan finom. Az elkészítése során ne használjunk tejfölt, majonézt és olajat.
Hozzávalók (1 műzlistálnyi lesz belőle):
2 padlizsán
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 pohár joghurt
1 tk dijoni mustár
ízlés szerint só, bors, 1 csipet fahéj, őrölt koriander, szegfűszeg, oregano
A padlizsánokat alufóliába tekerve sütőbe tesszük és egyszer megfordítva addig sütjük míg teljesen megpuhul. (kívülről a fólia benyomható)
Ha kivettük a sütőből lehúzzuk a héját, a húsát pedig aprítógépben finomra vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadunk 1 apróra vágott lilahagymát és a többi hozzávalót és jól elkeverjük. Kb. 260 kcal.
Reggelire, vacsorára pár evőkanálnyit toast kenyérre téve, zöldségekkel tálalva finom.
No Comments