Padlizsánkrém light

A padlizsánkrém light, fűszeres változata is ugyanolyan finom. Az elkészítése során ne használjunk tejfölt, majonézt és olajat. 

Hozzávalók (1 műzlistálnyi lesz belőle):

2 padlizsán
1 lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1/2 pohár joghurt
1 tk dijoni mustár
ízlés szerint só, bors, 1 csipet fahéj, őrölt koriander, szegfűszeg, oregano

A padlizsánokat alufóliába tekerve sütőbe tesszük és egyszer megfordítva addig sütjük míg teljesen megpuhul. (kívülről a fólia benyomható)
Ha kivettük a sütőből lehúzzuk a héját, a húsát pedig aprítógépben finomra vágjuk. Egy tálba tesszük, hozzáadunk 1 apróra vágott lilahagymát és a többi hozzávalót és jól elkeverjük. Kb. 260 kcal.

Reggelire, vacsorára pár evőkanálnyit toast kenyérre téve, zöldségekkel tálalva finom.

No Comments

Leave a Reply