DIY Plüss kettlebell (baba csörgő)

DIY Plüss kettlebell (baba csörgő)

A babák és a terhesség+császármetszés alatt lestrapálódott anyukák súlyzója. 😀
…Varrtam Ábelnek egy plüss kettlebellt, hogy legyen mivel gyakorolnia mindaddig, míg majd ő is igazi súlyokat lengethet.  A belsejébe egy üres műanyag kindertojásba csörgő-zörgő dolgokat tettünk, így csörgőként tudja használni – amíg a sima felállás sem megy…nemhogy a török. 🙂
Fül nélkül is megvarrhatjátok, sima csörgős labdának.

Hozzávalók:

kb 150cm x 20cm-es anyag
ebből kivágva:
6 db kb 18cm x 8cm-es “szirom” – a labda szeleteinek
1db kb 25cm x 7cm-es téglalap – a fülnek
esetleg kisebb körök, ha le szeretnéd fedni a körcikkek találkozását
gombostűk, olló
vékony és vastag cérna

töltőanyag (szivacs, hungarocell golyók…stb. Ezt nem használt, rossz párnából vagy régi plüssből is újrahasznosíthatod)

1 db üres műanyag kindertojás, bele golyók, kavicsok, csavarok, bab vagy bármi ami csörög
(Persze ha a gyereked 2 perc alatt szétkapja az ilyesmit és szereti megkóstolni a darabokat, akkor ne tegyél bele semmi apró dolgot!!!)

Elkészítés:

1. Egy szirmot felrajzoltam egy vastagabb kartonlapra (magazin borítólapja). Kivágtam és ezt rajzoltam körbe 6x az anyagra, majd kivágtam őket.
2. A téglalapot is kivágtam a fülnek.
3. A szirmokból hármat-hármat külön összevarrtam.
4. Megvarrtam a fület.
Először a képen látható módon 2-2 helyen picit beszűkítettem – behajtottam az adott helyen és a hajtás mindkét sarkát levarrtam kis háromszög alakban. Majd a hosszú végek szélét egymáshoz varrtam – visszája legyen kívül az anyagnak természetesen. 🙂 Ezután kifordítottam, majd alaposan kitömtem.
A szűkítés csak azért kell, mert az mentén hajlik a fül. Persze, ha egyszerűbben szeretnéd megoldani, akkor ne ezt a kissé hajlított csövet varrd, hanem elég egy sima cső, amit aztán kifordítasz.
5. A két labda felet összevarrtam, közben belevarrtam a fület enyhén ferdén. Persze most is mindent kifordított állapotban – figyelj, hogy belül kell most lennie a fülnek! A utolsó varrásnál a fül bevarrása után alul nem varrtam be teljesen az anyagot. Hagytam annyi helyet, amin ki lehet fordítani és beletömni a töltőanyagot és egy kindertojást.
6. Kifordítottam és megtömtem a töltőanyaggal, közepébe téve a csörgős kindertojást is.
7. A megmaradt kis lyukat kézzel bevarrtam. Ne aggódj ha ez nem lesz a legszebb, mert úgyis alul van. Illetve ha a körcikkek illesztése sem sikerült a legszebben, akkor lefedheted egy kis körrel az egészet (mint a strandlabdák tetején-alján szokott lenni egy kör).
8. Rávarrtam vastag fonállal a súly jelzést. Ezt már a 3. lépés után is elvégezheted. Kicsit talán könnyebb akkor, mint már a kitömött anyagot varrni.

Jó időtöltést!

 

No Comments

Leave a Reply