Sárgarépa csirkemell curry

Sárgarépa csirkemell curry

Egy finom étel – a curry – egy fitt verziója. Ha köret nélkül eszed, akkor bűntudat nélkül szedheted tele a tányérod. 🙂

Hozzávalók (2 adag):

pici kókuszzsír (vagy olívaolaj)
30 dkg csirkemell kockákra vágva
húsleves alaplé (vagy 2 db húsleveskocka)
1 mk koriandermag, 1 mk köménymag és 1 mk mustármag
4 db nagy répa (1,5 a szószhoz)
1 nagy fej vöröshagyma
1 tk madras curry
1 lime reszelt héja és leve
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
1 konzerv light kókusztej (lehet sima tej is)
ízlés szerint só (húsleveskocka is sós!)

A répákat megmosom, megpucolom és felkarikázom. A vöröshagymát is felszeletelem.
Kevés kókuszzsíron kipattogtatom (pár percig sütöm alacsony lángon, míg pattogni kezd) a koriandermagot, köményt és mustármagot. Hozzáadom a hagymát és a répa 1/3 részét. Felöntöm annyi vízzel, hogy épp csak ellepje, hozzáadom a 2 húsleveskockát és puhára főzöm. Félrehúzom a tűzről és bot turmixszal pépestre turmixolom.

Beledobom a kockákra vágott csirkemellet, a maradék répát, ízesítem madras curryvel, felöntöm a kókusztejjel és visszateszem főni. Ha a répa már puha, hozzáadom a fokhagymát, gyömbért, a lime héját és levét és még kb 10 percig főzöm.

Currys rizzsel vagy naan kenyérrel tálalom. Aki diétázik, az eheti köret nélkül is, hisz a sok répa is már önmagában elmegy köretnek. 🙂

No Comments

Leave a Reply