Snickers torta (diétás)

Snickers torta (diétás)

Az itt található snickers torta diétásabb verziója. Ízre nekünk ugyanannyira bejött, de ebben nincs sem fehér cukor sem liszt és ráadásul tejmentes is. Ha földimogyoró helyett csak törökmogyoróval vagy paleo mogyorókrémmel készíted el, akkor paleo is.

Hozzávalók (18 cm-es tortaformához):

tortalaphoz:
10 dkg darált törökmogyoró
5 db tojás
5 ek cukrozatlan kakaópor
5 ek xilit (vagy ízlés szerint)
5 dkg kókuszzsír
5 dkg (fél tábla) cukrozatlan étcsoki reszelve
1 tk szódabikarbóna
1 csipet só

tölteléknek:
fél üveg mogyoróvaj (Én boltit használtam, amiben van egy nagyon kevés cukor! De elkészítheted magad is, ha némi olívaolajjal krémesre darálsz natúr pörkölt földimogyorót egy csipet sóval és ízlés szerint édesítőszerrel.)
ízlés szerint méz, juharszirup vagy édesítőszer

tetejére:A maradék 5 dkg cukrozatlan étcsoki
2 ek kókuszzsír
ízlés szerint édesítő (elhagyható)
1-2 marék földimogyoró

A tortalaphoz szétválasztjuk a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját elkeverjük a kakaóporral, xilittel és az olvasztott (de kihűlt) kókuszzsírral. A száraz hozzávalókat is összekeverjük: a  darált törökmogyorót a szódabikarbónával, reszelt csokival és sóval.

A sárgájából készült masszát óvatosan a fehérjéhez öntjük. Lehetőleg óvatosan kevergessük, hogy ne nagyon törjük össze a fehérjét, levegős maradjon. Végül apránként adagolva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat is.

Kikent, kilisztezett (vagy kakaóporral szórt) csatos tortaformába öntjük és 150 fokon 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy a belseje is megsült-e. Ha valaki biztosra szeretne menni, akkor inkább süsse 2x, két részbe elosztva a tésztát kevesebb ideig. Így – mivel vékonyabb réteg tészta kerül a formába – biztosan nem púposodik fel vagy marad nyers.

Ha a tortalapok kihűltek az édesített mogyoróvajat kenjük közéjük. Lehet bele szórni pár szem egész mogyorót is vagy apró csoki kockákat.

A tetejére a kókuszzsírral együtt megolvasztjuk a csokit nagyon alacsony hőfokon (ha kell édesítjük). Mikor már folyós, nagyon vékonyan megkenjük vele a torta tetejét, hogy ráragadjanak a mogyoró szemek. Megszórjuk a mogyoróval és meglocsoljuk a maradék olvasztott csokival.

 

 

 

No Comments

Leave a Reply