Sült halrudak, cukkinis rizzsel, joghurtos répával

Sült halrudak, cukkinis rizzsel, joghurtos répával

Egészséges és finom, ráadásul a kalóriatartalma is alacsony. 

Hozzávalók:

tetszés szerinti hal, ujjnyi csíkokba vágva ( busafilét használtam)
kevés olaj ( chilis fűszerolajat használtam)
só, tetszés szerinti fűszerek ( frissen őrölt borsot, kevés pirospaprikát, fokhagymát és provanci fűszert tettem rá)

cukkini (nekem nagy, tök méretű cukkinim volt, aminek a kivájt héjába töltöttem vissza a köretet)
1 fej vöröshagyma
főtt rizs
só, oregano

reszelt répa
natúr joghurt, vagy citromos, fokhagymás mártogatós

A halat előre lesózzuk, megkenjük egy pici olajjal és bepácoljuk a fűszerekkel. 1 tk olajjal megkent sütőpapírra fektetjük (ha van bőre, azzal lefelé), a tetejét is megspricceljük egy pici olajjal és előmelegített sütőben magas hőfokon (kb 220) rövid idő alatt pirosra sütjük (kb 15 perc). /teflonos serpenyőben is meg lehet sütni fedő alatt nagyon kevés olajjal/ A cukkini héj gyűrűket is mellé tesszük sülni, ha abban szeretnénk tálalni.

A rizst szokásos módon megfőzzük. A cukkinit, hagymát felszeleteljük és kevés olajon, serpenyőben a fűszerekkel megpirítjuk. Összekeverjük a rizzsel és a sült cukkini héjban tálaljuk.

Reszelt répát is tehetünk mellé egy kis joghurttal vagy tetszés szerinti mártogatóssal.

No Comments

Leave a Reply