Szezámmagos csirke
Egyszerű elkészíteni. Rizzsel és fokhagymás-chilis mátogatóssal vagy mézes-gyömbéres mártogatóssal tálalható.
Hozzávalók:
2 bögre liszt (aki ropogós bundában szereti, az a liszt 1/3-a helyett használjon étkezési keményítőt)
1 tojás
víz
fél kg csirkemell filé
ízlés szerint só, fokhagyma, kínai ötfűszer keverék
szezámmag
olaj
A csirkemellet kockákra vágjuk, előre bepácoljuk só, fokhagyma és kínai ötfűszer keverékkel. Tejjel felöntve is állhat a pácban másnapig, attól puha lesz a hús. Az első 3 hozzávalót kis sóval összekeverjük. Annyi víz kell bele, hogy egy sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Ebbe forgatjuk bele a csirkemell falatkákat és megszórjuk szezámmaggal. Olajban sütjük ki.
No Comments