Szív alakú, kecskesajttal töltött céklás ravioli
Évfordulóra, valentin napra vagy csak egyszerűen szeretetből. 🙂 Hozzávalók:
töltelékhez:
1 doboz (250g ricotta)
10 dkg kecsesajt (vagy juhtúró, esetleg feta sajt)
1 kis marék petrezselyem apróra vágva
bors, fokhagyma fokhagymanyomón áttörveravioli tésztához:
1 db cékla
1 db tojás
csipet só
annyi liszt, amennyit felvesztálaláshoz:
2 ek vaj
1 tk aprított zsályalevél
pirított dió
cékla kockára vágva
A töltelék hozzávalóit alaposan elkeverjük.
A tésztához puhára főzzük (vagy sütőben alufóliába csomagolva héjában megsütjük) a céklát. Feldaraboljuk és szétturmixoljuk. Sózzuk, hozzáütünk egy tojást és egy tálban annyi liszttel, amit felvesz, jól formázható tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúródeszkán olyan vékonyra nyújtjuk, amennyire csak tudjuk. Lehet használni tésztanyújtó gépet is.
Mézeskalács szaggató formával sziveket szaggatunk belőle. A szivekre teszünk egy-egy teáskanálnyi krémet, majd betakarjuk egy másik szívvel. Hogy jobban összeragadjanak meg lehet kicsit vizezni körben a tésztát.
Sós, forró vízben addig főzzük, míg feljönnek a víz tetejére.
Serpenyőben szárazon megpirítjuk az aprított diót, majd kiszedjük. Eztán egy pici vajon megpirítjuk a cékla kockákat, ezt is félre tesszük. Végül átpiríthatjuk a raviolit is. Tálaláskor megszórjuk egy kis dióval, kecskesajttal és ropogós cékla kockával.
No Comments