Tárknyos csirke

Tárknyos csirke

Hozzávalók:

3-4 db csirkecomb egészben vagy filé
1 fej vöröshagyma
pici olaj
ízlés szerint só
1/2 tk fehér bors
csipet szerecsendió
3 db babérlevél
1 marék friss tárkonylevél
2 dl főzőtejszín
1 tk mustár
2-3 ek kukoricakeményítő (vagy liszt) kevés vízzel jól kikeverve
3 gerezd fokhagyma

A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és egy kevés olajon egy lábasban megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, sót, borsot, szerecsendiót, babérlevelet, tárkonyt, mustárt, felöntjük annyi bízzel ami épp ellepi és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt (a levéből is elég sok elforr), akkor felöntjük a tejszínnel, belenyomjuk a fokhagymát és 2-3 evőkanálnyi, vízzel alaposan kikevert keményítőt is hozzáadunk. Addig forraljuk, míg besűrűsödik. Egy kis friss tárkonnyal megszórhatjuk ha kész.

No Comments

Leave a Reply