Teemo sapka és sál DIY

Teemo sapka és sál DIY

LOL rajongóknak. 😀

Hozzávalók:

– vékony és vastag filclapok, darabok, maradékok
– bordó/piros pihepuha anyag a sálnak és a szemüveg pántjának
– tű, gombostű, cérna, olló, ragasztó, sniccer
– egy darab bugyigumi
– fólia lap (pl. lefűzhető, vastagabb fólia irattartó)
– 1 db zöld sapka (kínaiban 1000 ft)
– kétféle plüss anyagdarab (Hádában olcsó babaruhák között lehet találni megfelelő puha anyagot) vagy egy régi, meggyötört plüssállat füle 😛 – a füleknek
– 1 db sötétkék vagy lila toll. Esetleg kék parókából levágott és összekötött copf.

Elkészítése:

– Vastag filclapból sniccerrel kivágom a szemüveg keretét. (Ha nincs ilyen vastag filclapod, akkor ezt el lehet készíteni több egymásra ragasztott filclapból, kartonból vagy dekorgumi lapból)
– Alulra egy szürke filcdarabot ragasztok, felülre pedig egy fóliát lencsének. (Ha átláthatónak szeretnéd a szemüveget, akkor természetesen hátul ne ragaszd be szürke filccel.)
– Bordó filcdarabokkal beburkolom kívülről. (Elég egy hatszög alakú alakzat az elejének és egy csík körbe a keretre. Én azért készítettem ilyen kis darabokból, mert maradék filcdarabokból vágtam ki.) A felragasztáshoz fbs ragasztót használtam (Praktikerből), de ragasztópisztoly is megteszi.
– Ezután én még fel is varrtam a darabokat. (Ha alaposan felragasztod, akkor nem muszáj varrni.)
– A fülekhez levágtam a plüssállatka fülét és mielőtt még kibomlana levarrtam varrógéppel a szélét. (A régi plüss többi részét is fel lehet használni később máshoz. Pl. a töltelékét kispárnának.) Ha varrni szeretnéd a füleket, akkor vágj ki 2 db háromszöget. Fordítsd őket színükkel egymás felé és varrd össze 2 felső oldalt. Fordítsd ki az alsó megmaradt lyukon és kész is a fül.
– A sapka tetejére 2 lyukat vágtam a füleknek. Kifordítottam és gombostűvel a helyükre tűztem őket, majd így, kifordított állapotban bevarrtam őket.
– Visszafordítottam a sapkát és a helyére tűztem a tollat.
– A szemüveghez varrtam egy hosszú “csövet”, gumit húztam bele és összevarrtam a két végét. (Egyszerűbben egy csík filcből is elkészíthető.) Rávarrtam a 2 lencsét, majd a sapkára tettem és 1-1 öltéssel körben kb 4 helyen a sapkához erősítettem.
– A csősálhoz egy hosszabb darabot vágtam le az anyagból. Közbeszegtem és a 2 szélét egymáshoz varrtam.

No Comments

Leave a Reply