Tejszínes, sült paprikás csirke

Tejszínes, sült paprikás csirke

A paprikás csirke egy extra krémes, rettentő finom változatban. Én már csak így készítem, sosem hagyományosan. 😛

Hozzávalók (3 főre):

1/2 kg csirkemell kockákra vágva
2 db nagy piros kápia paprika (esetleg pritamin)
pici olaj
1 jó nagy fej vöröshagyma pici vízzel leturmixolva (lehet késsel kockákra vágni is, de akkor nem lesz annyira krémes a szósz)
4 dl főzőtejszín
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
ízlés szerint só
1 ek őrölt fűszerpaprika
2 ek liszt vagy étkezési keményítő

A paprikát nagyobb kockákra vágom és megpirítom egy kevés olajon, majd kiveszem egy tányérra és félreteszem. Megsütöm olajon a  csirkemell kockákat is. Hozzáadom a félretett sült paprikát, a turmixolt vöröshagymát, fokhagymát, fűszerpaprikát, sót és egy kevés vizet, majd jól összefőzöm (kb 10-15 perc).

Ha megfőtt és félig elforrta a levét, akkor félrehúzzuk a tűzről, felöntjük a tejszínnel elkevert liszttel. Visszatesszük főni és folyamatos kevergetés mellett addig forraljuk, míg besűrűsödik. Ha valaki sűrűbben szereti, akkor adhat hozzá még több vízzel elkevert lisztet. Ha hígabban, akkor kevés vizet vagy tejet.

Tésztával a legfinomabb, de rizs is passzol hozzá.

No Comments

Leave a Reply