Thai pulykafasírt nyársak

Thai pulykafasírt nyársak

Mutatós és nagyon finom fasírt alternatíva. Azért mégiscsak jobban mutat, mint a sima fasírt, nem? 😉
Hát még, ha a képen látható módon újhagymát vagy póréhagymát tesztek a belsejébe, esetleg a bambuszpálcika helyett újhagyma “nyelet” használtok.

Hozzávalók:

60 dkg pulyka szárnytő darálva (nem olyan száraz, mint a mell, de nem is olyan darabos, izmos, mint a comb. Könnyen összeáll akár tojás nélkül is és hamar puhára sül)
1 fej vöröshagyma nagyon apróra vágva
4 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
3 ek halszósz (elhagyható)
1 ek szójaszósz (elhagyható)
1 tojás
1 hüvelykujjnyi gyömbér reszelve
ízlés szerint chili pehely
1 nagy citrom vagy több lime héja reszelve
ízlés szerint só, bors, koriander vagy más zöldfűszerek (sóval óvatosan, mert a halszósz és szójaszósz is sós!)
(esetleg kb 1/2 csésze zsemlemorzsa)

A darálthúst a fűszerekkel alaposan összedolgozzuk.  Bambuszpálcikák köré tapasztjuk kissé lapítva, majd kevés olajon serpenyőben mindkét felét pirosra sütjük. Ha nehezebben fő át, akkor pár percig lefedve is lehet párolni.

Kurkumás rizzsel és szójaszószon pirított zöldségekkel tálaltam.

No Comments

Leave a Reply