Tonhalas spirál ravioli
Inkább a kinézetében érdekes ez az étel. Ez az valódi csiga tészta. 🙂 Igazából sima tonhalas ravioli, házi készítésű színes tésztából.
A tészta ötlete innen származik.
Hozzávalók (10 csigához – 2 adag):
1 adag fekete házi tészta
1 adag zöld tészta
1 adag sárga tésztatöltelékhez:
2 tonhal konzerv
pár evőkanál ricotta (vagy sajtkrém)
pár csepp citromlé
ízlés szerint só, bors, fokhagyma
apróra vágott pirított vöröshagymaszószhoz:
fűszervaj (vagy vaj és apróra vágott zöldfűszerek)
1 lime reszelt héja
1/2 lime (vagy citrom) leve
ízlés szerint só, bors
1 ek vízzel elkevert étkezési keményítő (vagy liszt)
(esetleg kevés fehérborral is készíthető)tetejére:
aprított kapor és/vagy petrezselyem
A színes tésztákat téglalap alakúra nyújtjuk, majd egymásra tesszük és szorosan feltekerjük. Fagyasztóba tesszük kis időre, hogy megkeményedjen – így könnyebb szeletelni.
Amíg hűl, elkészítjük a tonhalkrém tölteléket – a hozzávalókat villával összekeverjük. A szószhoz egy lábasban nagyon alacsony hőfokon felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a többi hozzávalót, majd pár percig főzzük, hogy kicsit besűrűsödjön.
Kivesszük a tésztát a hűtőből. 10 karikára vágjuk fel, majd ezeket lapos körökké nyújtjuk. A körök közepére teszünk 1 evőkanálnyit a töltelékből és rátesszük a tetejüket, majd késszel vagy villával összenyomkodjuk a széleket. Forró, sós vízben kifőzzük.
Tálaláskor öntünk rá a szószból és megszórjuk friss kaporral és/vagy petrezselyemmel.
No Comments