Zöld tészta

Mediterrán jellegű zöldséges tészta. Saját készítésű spenótos tésztából készítettem, de bármilyen másfélével is finom. Esetleg boltban is lehet kapni spenótos vagy színes tésztát, ha valaki ragaszkodik ehhez.A spenótos tésztát elkészítheted magad is, a receptet és leírást hozzá itt találod.

Hozzávalók:

spenótos tészta
kevés olívaolaj
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve
1 nagy fehérrépa julienne-re vágva (vékony, hosszú darabok – gyufaszál)
1 cukkini vékony szeletekre vágva
1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
2 dl főzőtejszín
(esetleg 5 dkg reszelt füstölt trappista sajt)
ízlés szerint só, bors, oregano
1/2 citrom reszelt héja

tetejére
10 dkg feta sajt kockákra vágva
aprított petrezselyem
esetleg fekete olívabogyó karikák

A spenótos tésztát kifőzzük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a fűszerekkel a hagymát, fokhagymát, cukkinit, fehérrépát. Felöntjük a főzőtejszínnel és ha kell,  dkg reszelt sajttal sűrítjük. A vége felé hozzáadjuk a frissen reszelt citromhéjat.
A főtt tésztára szedjük, tetejére fetasajt kockákat és petrezselymet szórunk.

No Comments

Leave a Reply