Zöldborsós bárányragu

Zöldborsós bárányragu

Laktató, fűszeres bárányragu. Én tésztát készítettem hozzá, de rizs is passzol mellé.

Hozzávalók:

1/2 kg bárányhús kockázva
20-30 dkg zöldborsó
2 ek kacsazsír (vagy olaj)
2 fej vöröshagyma (aprítógépben) apróra vágva
ízlés szerint őrölt fehérbors, só, majoranna, kakukkfű, petrezselyemzöld
2 evőkanál paradicsomsűrítmény
2 ek liszt
2 ek citromlé
3 gerezd fokhagyma fokhagymanyomón áttörve

A kacsazsíron megpirítjuk a húst és a hagymát. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Rászórjuk a fűszereket, fokhagymát, paradicsomsűrítményt és addig főzzük, míg a hús puha lesz (ha kell, közben pótoljuk az elforrt vizet)…ez akár több óra is lehet.
Ha a hús puha, hozzáadjuk a borsót is, majd ha az is megfőtt, felöntjük egy pici vízzel és a citromlével elkevert liszttel. Kavargatjuk, míg besűrűsödik.

No Comments

Leave a Reply